Закарпаття

4 вересня у селі Дерцен відбудеться фестиваль Сливовий леквар (Szilvalekvár)

Опубліковано

Сливовий леквар (Szilvalekvár) – це традиційний продукт Закарпаття. Він має бути темний і густий, тянучий такий, що його можна нарізати ножем.

Початок о 10:00. Варять сливовий леквар на відкритому багатті в казані (бограчі) протягом 8 годин. Не можна залишати цю важливу справу, бо пригорить! Увесь день потрібно помішувати сливи в казані спеціальним пристосуванням.

Можна приходити подивитись або допомогти. Протягом дня паралельно будуть пекти крумплі з солонинов, пити сливову палинку і закусувати хлібом з лекварьом.

Можна замовити баночку леквара, що зварять, обсяг її 330 грам. Вартість ще розраховується.

Організатор події Максим Адаменко.

404
Продовжити читати
Коментувати

Відповісти

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright © 2021 SNS Contrast

Змінити мову